Beluister eerste RN2Blend-podcast: geschiedenis van functiedifferentiatie

Hoe heeft het verpleegkundige beroep zich de afgelopen jaren in ziekenhuis Rijnstate ontwikkeld? En welke lessen zijn er te leren naar aanleiding van eerdere pogingen tot gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen? Hierover gaat de eerste aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend.

Onderzoek in Rijnstate

De podcastserie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk. Tijdens de eerste aflevering spreken publiekshistoricus Hugo Schalkwijk en projectleider Arrianne Slijkhuis over de geschiedenis van functiedifferentiatie. Ook VAR-voorzitter Gerjanne ter Beest, VAR-lid Paula Hulst, HRM-adviseur Jacolien van Weelden en afdelingshoofd Els van Deelen komen aan het woord.

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Naast de podcastserie presenteerden de onderzoekers een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in