Uniform en Onderzoek: je weg vinden als verpleegkundig onderzoeker

Is het voor verpleegkundig onderzoekers gemakkelijk om onderzoek en praktijk te combineren? Hoe houd je je staande in deze nieuwe functie? En wat levert dit eigenlijk op? Daarover gaat de vierde aflevering van de RN2Blend-podcastserie Uniform en Onderzoek.

Hoofdonderzoeker Pieterbas Lalleman gaat in gesprek met verpleegkundig onderzoeker Loes Buijvoets, leidinggevende Margreth Piening en centraal verpleegkundig onderzoeker Yvonne Jordens. Ook zijn er korte bijdragen van RVE-manager Pascale Franckaert en hoogleraar Manon Kluitmans.

Beluister de aflevering:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk onderzochten het werk en de positie van verpleegkundig onderzoekers in ziekenhuis Isala. In de 5 afleveringen van de podcastserie Uniform en Onderzoek delen verpleegkundig onderzoekers en andere professionals uit Isala hun verhalen, knelpunten en successen. In de begeleidende leergeschiedenis (pdf) scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit de podcasts verder aan. De ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek in Isala staat daarin centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar verleden, heden en toekomst. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in