RN2Blend-podcast over veerkracht en flexibiliteit in coronatijd

Hoe hebben de verpleegkundigen van ziekenhuis Rijnstate het werken tijdens de eerste coronagolf ervaren? Daarover gaat de vierde aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend. De serie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.

Publiekshistoricus Hugo Schalkwijk en VAR-voorzitter Gerjanne ter Beest spreken met verpleegkundige Kirsten Lolkema en internist/infectioloog Mark Claassen over de veerkracht en flexibiliteit van verpleegkundigen en over het leiderschap dat is getoond. Ook staan ze stil bij wat er nodig is om dit langer vol te houden. De afdelingen van afdelingshoofden Els van Deelen en Nancy Masselink werden ingericht voor COVID-19-patiënten. Zij vertellen hoe de verpleegkundigen hierin het voortouw namen. Wim van Harten, voorzitter van de raad van bestuur in Rijnstate, steekt verpleegkundigen een hart onder de riem.

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Leergeschiedenis

Naast de podcastserie presenteerden de onderzoekers een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen.

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in