Podcast RN2Blend: wie is de verpleegkundige?

Zijn verpleegkundigen allemaal gelijk of mag er verschil zijn? Waarom is het voor verpleegkundigen soms lastig om zich te onderscheiden van collega’s? Daarover gaat de vijfde aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend. De serie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.

In deze aflevering gaan promovenda Dieke Martini en coördinator verpleegkundig onderzoek Esther van Loon op zoek naar antwoorden. Ze gaan in gesprek met regieverpleegkundige Berte van Zeist en ethicus Arjan van Os. Ook afdelingshoofd Jos Verhaagen en verpleegkundige Jacqueline van der Kamp delen hun inzichten.
 

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Leergeschiedenis

Naast de podcastserie presenteerden RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen.

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in