Nursing in the Spodcast over gedifferentieerde inzet in Rijnstate

Hoe pakt ziekenhuis Rijnstate de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen aan? En welke rol krijgt de regieverpleegkundige? Daarover gaat de zesde aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend. De serie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.

Projectleider Arrianne Slijkhuis en procesbegeleider Gijsje Helmink leggen onderzoeker Pieterbas Lalleman uit waar Rijnstate op inzet met het traject Verpleegkundige van Morgen. De focus van het traject is gericht op het benutten van de kwaliteiten van álle verpleegkundigen. De teamgerichte aanpak waarbij verpleegkundigen zelf de regie hebben over het traject blijkt een succesformule. Ook afdelingshoofden Miriam van Ditshuizen en Arjen Gakes delen hun ervaringen. 

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Leergeschiedenis

Naast de podcastserie presenteerden RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen.

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.