Meerwaarde verpleegkundig onderzoeker binnen team

De verpleegkundig onderzoekers die in een gecombineerde functie werkzaam zijn binnen Isala nemen een unieke plek in binnen hun eigen verpleegkundige teams. De derde aflevering van de RN2Blend-podcastserie Uniform en Onderzoek gaat in op de positie van de verpleegkundig onderzoeker binnen de verpleegkundige beroepsgroep, en over de meerwaarde die zij heeft voor de kwaliteit van verpleegkundige zorg en het evidence based practice-werken.

RN2Blend-onderzoeker Dieke Martini gaat in gesprek met verpleegkundig onderzoeker Hanneke Rasing, RVE-manager Leonard van der Pol en regieverpleegkundige Ylva Grip. Ook programmamanager Engeline Plaggenmarsch deelt haar ervaringen. Beluister de aflevering:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk onderzochten het werk en de positie van verpleegkundig onderzoekers in ziekenhuis Isala. In de 5 afleveringen van de podcastserie Uniform en Onderzoek delen verpleegkundig onderzoekers en andere professionals uit Isala hun verhalen, knelpunten en successen. In de begeleidende leergeschiedenis (pdf) scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit de podcasts verder aan. De ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek in Isala staat daarin centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar verleden, heden en toekomst. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in