Duik in de wereld van verpleegkundig onderzoek

Wat houdt verpleegkundig onderzoek eigenlijk in? Wat levert het op voor de patiënt? En hoe verhoudt het zich tot medisch onderzoek? Daarover gaat de tweede aflevering van de RN2Blend-podcastserie Uniform en Onderzoek.

RN2Blend-onderzoeker Dieke Martini gaat in gesprek met verpleegkundig onderzoeker Eline Dijkman, bestuurslid Ina Kuper, leidinggevende Lianne Dijkhof en chirurg Erik van Westreenen. Ook Patricia Bron van de cliëntenraad van Isala vertelt waarom zij achter verpleegkundig onderzoek staat. 

Beluister de aflevering:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk onderzochten het werk en de positie van verpleegkundig onderzoekers in ziekenhuis Isala. In de 5 afleveringen van de podcastserie Uniform en Onderzoek delen verpleegkundig onderzoekers en andere professionals uit Isala hun verhalen, knelpunten en successen. In de begeleidende leergeschiedenis (pdf) scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit de podcasts verder aan. De ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek in Isala staat daarin centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar verleden, heden en toekomst. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in