Beluister vierde podcastlevering: (Be)sturen moet je leren

Hoe doe je dat, besturen bij verandering? Hoe raak je op elkaar ingespeeld, vul je elkaar aan, én krijg je anderen betrokken? En wat is de kracht van de verpleegkundig directeur? In de vierde aflevering van podcastserie 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten' geeft het directieteam van Radboudumc antwoord op deze vragen.

Intercollegiaal besturen

Pieterbas Lalleman praat met het driehoofdig directieteam van het nieuw te vormen centrum voor Hersenen en Zintuigen. Verpleegkundig directeur Marlous Peters, medisch directeur Ewoud van Dijk en bedrijfskundig directeur Hendrik Ermers delen hun ervaring met intercollegiaal besturen in tijden van verandering.

Beluister aflevering 4:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Dieke Martini, Pieterbas Lalleman en Jet Spits onderzochten het werk en de betekenis van de verpleegkundig directeuren in het Radboudumc. De resultaten delen zij in de podcastserie 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten'. In de begeleidende leergeschiedenis scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit die podcast verder aan. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Podcast Radboudumc

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in