Beluister tweede RN2Blend-podcast over verpleegkundige van morgen

De zorg ontwikkelt zich razendsnel en het verpleegkundig beroep verandert mee. Hoe kunnen verpleegkundigen zich ontwikkelen tot toekomstbestendige professionals? Hierover gaat de tweede aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend. De serie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.

Tijdens de tweede aflevering gaan Pieterbas Lalleman en VAR-voorzitter Gerjanne ter Beest in gesprek met Jeroen Rütter, oncologisch chirurg en voorzitter van de Coöperatie Medisch Specialisten Rijnstate. Ook rvb-voorzitter Wim van Harten, mediumcare-verpleegkundige Berna Hollander en Chief Nursing Information Officer (CNIO) Mascha Keller komen aan het woord.

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Leergeschiedenis

Naast de podcastserie presenteerden de onderzoekers een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen.

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in