Beluister tweede podcastaflevering: een ingrijpende transitie

Het Radboudumc wil voorop lopen in persoonsgerichtheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het samenbrengen van verschillende perspectieven op goede zorg, onderwijs en onderzoek. Het ziekenhuis maakt zich op voor een ingrijpende transitie waarin onder andere het medisch en verpleegkundig perspectief verankerd zullen worden in de structuur. Hoe ziet dit eruit in de praktijk? Daarover gaat de tweede aflevering van de podcastserie De verpleegkundige als directeur.

In deze aflevering gaat RN2Blend-onderzoeker Dieke Martini hierover in gesprek met verpleegkundig directeur Jolanda ter Sluysen en medisch directeur Philip de Reuver. Ook Pieterbas Lalleman schuift aan vanuit zijn rol als lector leiderschap van het lectoraat persoonsgerichtheid in een ouderwordende samenleving. 

Beluister aflevering 2 - Persoonsgerichtheid vanuit verschillende perspectieven:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Dieke Martini, Pieterbas Lalleman en Jet Spits onderzochten het werk en de betekenis van de verpleegkundig directeuren in het Radboudumc. De resultaten delen zij in de podcastserie 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten'. In de begeleidende leergeschiedenis scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit die podcast verder aan. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Podcast Radboudumc

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in