Beluister RN2Blend-podcast over verpleegkundig werk, waardering en trots

Verpleegkundig werk, wat valt daar allemaal onder? Hoe zit het met de waardering voor het vak en waar zijn verpleegkundigen trots op? Die vragen staan centraal tijdens de derde aflevering van Nursing in the Spodcast, een podcastserie van RN2Blend. De serie is de afsluiter van een studie naar verpleegkundig werk en functiedifferentiatie in Rijnstate, uitgevoerd door RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk.

Promovenda Dieke Martini en coördinator verpleegkundig onderzoek Esther van Loon gaan in deze podcast-uitzending op zoek naar antwoorden op de vraag wat verpleegkundig werk is. Ze gaan in gesprek met managers zorg Sascha ten Hoeven en Anita van der Leest, geriater Sonja Stalpers, vakinhoudelijk senior verpleegkundige Hanneke Nas en DIVAS-verpleegkundige Mirte Ancona-Kip. Ook onderzoeken ze waar verpleegkundigen waardering uit halen en trots op zijn.

Nursing in the Spodcast

In de 7 afleveringen van Nursing in the Spodcast, met elk een eigen thema, delen verpleegkundigen en andere zorgprofessionals hun verhalen, zorgen, knelpunten en successen. De thema’s zijn: de geschiedenis van functiedifferentiatie, de verpleegkundige als professional, verpleegkundig werk, veerkracht tijdens de COVID-19-crisis, wie is de verpleegkundige, de verpleegkundige van morgen, en de beweegruimte van de verpleegkundige in de organisatie.

Leergeschiedenis

Naast de podcastserie presenteerden de onderzoekers een onderzoeksrapport in de vorm van een leergeschiedenis. Daarin gaan de onderzoekers dieper in op een aantal thema’s die in de podcasts aan bod komen.

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in