Beluister podcast over toekomst verpleegkundig onderzoek

Wat is nodig om verpleegkundig onderzoek in Isala stevig te verankeren? Is het een keuze tussen meer onderzoekers aannemen of stevige onderzoekslijnen opzetten, of zijn er meer opties? En wat kunnen we leren van de weg die verpleegkundig specialisten hebben afgelegd? Daarover gaat de vijfde aflevering van de RN2Blend-podcastserie Uniform en Onderzoek.

RN2Blend-hoofdonderzoeker Pieterbas Lalleman gaat in gesprek met centraal verpleegkundig onderzoeker Job Leenen, VAR-lid en verpleegkundig specialist Gina van Vemde en antropoloog en adviseur verpleegkundige beroepsontwikkeling Inge Pool. Ook kinderarts en hoogleraar klinisch onderwijs Paul Brand en senior onderzoeker verplegingswetenschap Thora Hafsteindottir delen hun visie op de toekomst van verpleegkundig onderzoek.

Beluister de slotaflevering:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk onderzochten het werk en de positie van verpleegkundig onderzoekers in ziekenhuis Isala. In de 5 afleveringen van de podcastserie Uniform en Onderzoek delen verpleegkundig onderzoekers en andere professionals uit Isala hun verhalen, knelpunten en successen. In de begeleidende leergeschiedenis (pdf) scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit de podcasts verder aan. De ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek in Isala staat daarin centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar verleden, heden en toekomst. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in