Beluister podcast over introductie verpleegkundig onderzoeker in Isala

Werken als verpleegkundige en onderzoeker in één functie. In ziekenhuis Isala is dit mogelijk. Maar deze functie kwam er niet zonder slag of stoot. Betrokkenen vertellen erover in de eerste aflevering van de RN2Blend-podcastserie Uniform en Onderzoek.

Publiekshistoricus en RN2Blend-onderzoeker Hugo Schalkwijk gaat in gesprek met verpleegkundig onderzoeker Crista Leerentveld, manager van de Isala Academie Rutger Trimbos en HR-functionaris José Klasens. Hoogleraar verplegingswetenschap Lisette Schoonhoven vertelt over haar ervaringen in Southampton waar verpleegkundig onderzoek meer is ingebed in de dagelijks beroepspraktijk. De aflevering start met een terugblik op het ontstaan van de opleiding tot verplegingswetenschapper. Hugo neemt ons mee naar de roerige start van de opleiding eind jaren ’70. 

Beluister de aflevering:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Pieterbas Lalleman, Dieke Martini en Hugo Schalkwijk onderzochten het werk en de positie van verpleegkundig onderzoekers in ziekenhuis Isala. In de 5 afleveringen van de podcastserie Uniform en Onderzoek delen verpleegkundig onderzoekers en andere professionals uit Isala hun verhalen, knelpunten en successen. In de begeleidende leergeschiedenis (pdf) scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit de podcasts verder aan. De ontwikkeling van verpleegkundig onderzoek in Isala staat daarin centraal. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar verleden, heden en toekomst. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in