Beluister derde podcastlevering: we zijn begonnen!

In de derde aflevering van de podcastserie 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten' staat het verpleegkundig werk in het Radboudumc in al haar verschijningsvormen centraal. In het ziekenhuis is een grote transitie gaande. Er worden intercollegiale directieteams benoemd en zorgprogramma’s en zorgpaden ontwikkeld onder duale aansturing van een arts én een verpleegkundige of verpleegkundig specialist. Maar wat betekent dit concreet voor verpleegkundigen? 

In gesprek

Hoewel de centra nog niet officieel bekrachtigd zijn, gebeurt er al ontzettend veel. Dieke Martini gaat hierover het gesprek aan met verpleegkundig directeur Nanda Vermeulen, operationeel leidinggevende Janneline van Westreenen en verpleegkundig wetenschapper en VAR-lid Cariline Roosen.

Beluister aflevering 3:

Podcastserie en leergeschiedenis

RN2Blend-onderzoekers Dieke Martini, Pieterbas Lalleman en Jet Spits onderzochten het werk en de betekenis van de verpleegkundig directeuren in het Radboudumc. De resultaten delen zij in de podcastserie 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten'. In de begeleidende leergeschiedenis scherpen de onderzoekers een aantal thema’s uit die podcast verder aan. 

Meer weten? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in