Terugkijken RN2Blend TV: Uitdagingen rond verpleegkundige inspraak

De zesde aflevering van RN2Blend TV ging over de uitdagingen rond verpleegkundige inspraak in beleidsvraagstukken en besluitvorming. Welke rol kunnen en moeten verpleegkundigen hierin hebben? En wat leert de COVID 19-crisis ons over de betrokkenheid en organisatiekracht van verpleegkundigen? Je kunt de uitzending nu terugkijken.

RN2Blend-onderzoekers Martijn Felder, Iris Wallenburg en Syb Kuijper belichten een aantal belangrijke lessen over verpleegkundige inspraak. Aan het woord komen ook Ingeborg Goes, verpleegkundig directeur, en Marian Mens, secretaris van de raad van bestuur en raad van toezicht, beide werkzaam in het Amsterdam UMC. Zij vertellen onder meer over de grote betrokkenheid van verpleegkundigen bij de organisatie van de COVID 19-zorg in het Amsterdam UMC en de centrale rol die verpleegkundigen tijdens de crisis kregen.

Bekijk het webinar:

Meedoen aan RN2Blend TV? 

Live een webinar volgen, met de mogelijkheid om vragen te stellen en mee te praten? Dat kan nog op dinsdag 23 maart van 16.00 – 17.00 uur. Hester Vermeulen, hoogleraar Verplegingswetenschap (Radboudumc) en voorzitter van de onderzoeksgroep, geeft een wrap-up van de voorgaande webinars en bespreekt de agenda voor de komende jaren. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze link. Je kunt je ook aanmelden als je het webinar op een later moment wilt terugkijken. Bij vragen kun je contact opnemen via info@rn2blend.nl. Alle voorgaande webinars terugkijken kan op deze pagina.

Meer weten over het onderzoek van Iris, Martijn en Syb? Bekijk de pagina over dit deelonderzoek.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in