Terugblik congres Over de Bogen: de professional op één

Waar komen we als verpleegkundige beroepsgroep vandaan en waar gaan we naartoe? Die vraag stond centraal tijdens congres Over de Bogen op 10 november, georganiseerd door Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) en Radboudumc. Je kunt de presentaties en het fotoverslag terugkijken. En de datum van het volgende congres vast in je agenda noteren: 16 november 2023.

Tijdens het congres sprak Marjolein Heemels, CNO in MUMC, over hoe verpleegkundigen steeds meer zelf de vakinhoud bepalen. Ze sprak onder meer over de verpleegkundige identiteit en over zeggenschap. En wat nodig is om de uitdagingen van de toekomstige zorg het hoofd te bieden. 

Passende zorg

Lilian Vloet en Hester Vermeulen namen de zaal mee in het antwoord op die uitdagingen: passende zorg. Verpleegkundigen kunnen hierin hun leiderschap en onderzoekend en veranderend vermogen tonen en de lead nemen, aldus de sprekers.

Verpleegkundigen in strategische top

Pauline van Bokhorst deelde inzichten uit haar RN2Blend-onderzoek naar de rol van verpleegkundigen in de strategische top van het universitaire ziekenhuis. Haar blik gaat ver terug: van de oprichting van het toenmalige Sint Radboud Ziekenhuis in 1956 tot nu.

Benieuwd naar het onderzoek van Pauline van Bokhorst? Lees haar scriptie ‘Van Zusters Onder de Bogen naar Verpleegkundig directeuren’. Of beluister de nieuwste podcastserie van RN2Blend 'De verpleegkundige als directeur, over verlangen, veranderen en vergezichten’

Presentaties en fotoverslag

Bekijk de presentaties en het fotoverslag van congres Over de bogen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in