Vooruitblik RN2Blend-congres: zeggenschap, leiderschap en invloed

Hoe stimuleer je zeggenschap en leiderschap op de werkvloer? Hoe kunnen verpleegkundigen meer invloed hebben in en op hun werk en wat is daarvoor nodig op strategisch en beleidsniveau? Om deze vraagstukken draait het tijdens deelsessie 3 van RN2Blend-congres 'Verpleegkundigen op stoom' op 14 juni. Onderzoeker Julia van Kraaij vertelt wat de deelnemers kunnen verwachten.

Wat gaan jullie doen tijdens deze deelsessie?

Julia van Kraaij"De deelsessie staat vooral in het teken van het delen van ervaringen en praktische tips. Het thema zeggenschap, leiderschap en invloed is heel breed en speelt in verschillende lagen, zowel binnen als buiten de organisatie. Op de werkvloer, maar ook op strategisch niveau. Uit die verschillende lagen hebben we betrokkenen uitgenodigd, zoals een verpleegkundig onderzoeker, een onderwijskundig adviseur en de secretaris van een brancheorganisatie. Ze zijn elk op hun eigen manier met het onderwerp bezig. In rondetafelgesprekken gaan zij in discussie met de deelnemers. Wat zijn hun ervaringen en hoe zien zij hun rol? En wat is er nodig om de ontwikkelingen verder te brengen?"

Wat willen jullie de deelnemers meegeven?

"We hopen dat de deelnemers met een hoofd vol idee├źn en tips naar huis gaan. Dat ze hebben geleerd van de succesvolle, maar ook van de minder succesvolle ervaringen uit de praktijk. Daarnaast willen we ze uitdagen om ook op hun eigen rol te reflecteren en hun ervaringen te delen. Het wordt een interactieve sessie waarin we zo min mogelijk willen zenden, maar vooral in gesprek willen met elkaar."

Wat hopen jullie dat de sessie oplevert voor jullie onderzoek?

"Voor ons is dit een mooie manier om de verbinding te leggen tussen onderzoek en praktijk. Door deze gesprekken te voeren horen we waar de behoeftes liggen en wat punten van aandacht zijn. Dat is waardevol om mee te nemen in ons onderzoek. Ik organiseer de sessie samen met onderzoekers Dieke Martini en Pieterbas Lalleman. Zij werken binnen RN2Blend aan een andere onderzoekslijn, en hebben dus een heel andere focus. Tijdens het congres komen we van onze eilandjes af, een mooie manier om kruisbestuiving te realiseren."


Kom naar het RN2Blend-congres op 14 juni!

Bekijk de uitnodiging met het programma en overige informatie. Of meld je direct aan!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in