Terugkijken RN2Blend TV: Vormgeven aan verpleegkundig werk

Hoe draagt gebruikmaken van ieders sterke kanten en kwaliteiten bij aan een optimale inzet van verpleegkundigen? Daarover spraken onderzoekers Dewi Stalpers en Marloes Veenstra tijdens de vierde aflevering van RN2Blend TV, een serie webinars van onderzoeksprogramma RN2Blend. Irene de Kroon, IC-verpleegkundige in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, deelde inzichten uit de praktijk. Je kunt de uitzending nu terugkijken.

Stalpers en Veenstra kijken in hun onderzoek onder meer naar job crafting, oftewel het maken van kleine aanpassingen in het eigen werk. Het verpleegkundige beroep kent weliswaar vaste kaders, daarbinnen bestaan wel mogelijkheden om bijvoorbeeld bepaalde taken anders uit te voeren. "We kijken naar de ontwikkeling en gevolgen van job crafting voor bijvoorbeeld werkplezier en de kwaliteit van verpleegkundige zorg", vertelt Stalpers.

Bekijk het webinar:

Meedoen aan RN2Blend TV?

Live een webinar volgen, met de mogelijkheid om vragen te stellen en mee te praten? Dat kan nog op de dinsdagen 8 en 15 december en 12 januari, telkens van 16.00 – 17.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden kan per webinar of voor de hele reeks via deze link. Je kunt je ook aanmelden als je het webinar op een later moment wilt terugkijken. Bij vragen kun je contact opnemen via info@rn2blend.nl.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond RN2Blend? Meld je aan voor de nieuwsbrief.