RN2Blend organiseert landelijke bijeenkomst

Let op: vanwege het coronavirus is deze bijeenkomst uitgesteld tot later dit jaar. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

De eerste RN2Blend-nieuwsbrief verscheen eind januari 2020, met daarin veel informatie over het 4-jarig onderzoeksprogramma naar de verpleegkundige praktijk in algemene ziekenhuizen en umc's. Op donderdag 25 juni vindt een landelijke invitational plaats.

Functiedifferentiatie

RN2Blend is in oktober 2019 van start gegaan. Het onderzoeksprogramma onderzoekt en begeleidt de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen, oftewel functiedifferentiatie. Het laat zien welke veranderingen kunnen ontstaan in de praktijk en beroepsontwikkeling voor verpleegkundigen van verschillende niveaus van opleiding en ervaring, en met verschillende competenties. 

Nieuwsbrief RN2Blend

Het onderzoeksprogramma is over 4 jaar afgerond, maar dat betekent niet dat het in de tussentijd stil is. De onderzoekers delen tussenresultaten en ervaringen via bijeenkomsten in het land, op het NVZ-Kennisnet en op de RN2Blend-website die momenteel in ontwikkeling is. Daarnaast verschijnt zo’n 4 keer per jaar de RN2Blend-nieuwsbrief, met daarin interviews en het laatste nieuws over het onderzoek. Stuur een e-mail naar projectmedewerker Anna van 't Klooster om je aan te melden voor deze nieuwsbrief.

Verpleegkundigen

Tijdens de landelijke invitational op 25 juni is veel aandacht voor de verschillende deelonderzoeken van RN2Blend. De onderzoekers vertellen waar ze zich de komende 4 jaar mee gaan bezighouden. Ook delen verschillende ziekenhuizen hun ervaringen met de gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen. Binnenkort volgt meer informatie over deze dag.

RN2Blend wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS en is een samenwerkingsverband van de NVZ en de NFU, met onderzoekers vanuit het Radboudumc, UMC Utrecht, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Utrecht en het Spaarne Gasthuis.

Kennisnet

Wil je meepraten? Meld je dan aan voor de werkgroep Functiedifferentiatie op NVZ Kennisnet. Dit is de plek om kennis en ervaringen uit te wisselen over alles wat te maken heeft met gedifferentieerd werken.