Podcastserie over de verpleegkundig onderzoeker

Wie de laatste tijd bij de leslokalen van de Isala Academie naar binnen keek, moest misschien even knipperen met de ogen. Een van de leslokalen was omgebouwd tot professionele studio. Opname apparatuur, een tafel met microfoons voor 3 gasten en een host en op de achtergrond een regisseur met draaiboek. Het is het decor waarin onderzoeksgroep RN2Blend een podcast van 5 afleveringen opneemt over onder andere de meerwaarde en de toekomst van de verpleegkundig onderzoeker.

Opname podcast 

Onderzoeker Dieke Martini: “Wij zijn in februari begonnen met dit onderzoek. Wat zo interessant is aan Isala, is dat jullie één van de eerste ziekenhuizen zijn waar het neerzetten van deze functie echt is gelukt. Ik heb tot nu toe 30 mensen binnen Isala gesproken over dit onderwerp. Ik heb ook online meegekeken met de verpleegkundig onderzoekers. Door corona mocht ik natuurlijk niet meekijken op de afdelingen, maar veel werk ging online en dan kon ik wel aansluiten. Nu sluiten wij het onderzoek af met het opnemen van deze podcast.”

Even voorstellen

De onderzoekers van RN2Blend hebben inmiddels ervaring met het opnemen van podcasts, maar toch blijft het spannend. Martini: “Voor ons en voor de deelnemers natuurlijk. Wij hebben het eerder gedaan bij Rijnstate. Toen gingen de gesprekken over het positioneren van de regieverpleegkundige. De gesprekken zijn semi-live. Tussendoor laten wij korte reportages horen. En in een andere ‘studio’ stellen alle deelnemers zich voor en vertellen zij kort iets over zichzelf. Dat monteren wij er later tussen door.” Die andere ‘studio’ is een klein praktijklokaal waar normaal reanimaties worden geoefend. Yvonne Jordens, te gast in de podcast over je weg zoeken als verpleegkundig onderzoeker, neemt plaats achter de microfoon. Ze stelt zich voor en vertelt dat zij als verpleegkundig onderzoeker nieuwsgierig is en altijd verder vraagt.

Lees verder op de website van Isala. 

Podcastopname in Isala