Lees alles over RN2Blend in aprilnummer TvZ

Op welke manieren zijn ziekenhuizen aan de slag met gedifferentieerd werken? Hoe geven ziekenhuizen invulling aan de rol van regieverpleegkundige? En verpleegkundig leiderschap: hoe doe je dat? Dat en meer lees je deze maand in TvZ. Het dossier van het aprilnummer is gewijd aan onderzoeksprogramma RN2Blend.

Versterken en verduurzamen

Het verpleegkundig werk en het beroep verder versterken en verduurzamen. Dat is het doel van het actieonderzoek RN2Blend, zo valt te lezen in het openingsartikel 'Zenden en meebewegen'. TvZ-hoofdredacteur Marian Adriaansen schrijft in haar column over de ambitie van het onderzoeksprogramma: "Het gaat om een toekomstperspectief dat verpleegkundigen motiveert het vak te blijven uitoefenen, omdat zij werk doen dat past bij hun kwaliteiten en zij zich gezien en gehoord voelen."

Verscheidenheid biedt kans

Elk ziekenhuis voert gedifferentieerd werken in op een andere manier. Het is daardoor lastig een overzicht van de ontwikkelingen te krijgen, maar voor verplegingswetenschappelijk onderzoek biedt het een unieke kans, schrijven de RN2Blend-onderzoekers.

Regieverpleegkundige in de praktijk

Hoe geven ziekenhuizen invulling aan de rol van regieverpleegkundige? Het artikel 'Regieverpleegkundig werk in de praktijk' beschrijft inzichten uit de lopende onderzoeken van RN2Blend.

Andere kijk op leiderschap

Een andere kijk op verpleegkundig leiderschap, met meer aandacht voor de omgeving waarin dit plaatsvindt, kan helpen om beter te begrijpen wat leiderschap inhoudt en om het ‘doen’ hiervan zichtbaar te maken.

Verpleegkundige betrokkenheid

Het laatste artikel in het dossier gaat over verpleegkundige betrokkenheid bij verandering. Verpleegkundige betrokkenheid is een belangrijk element bij verandering, zoals de implementatie van gedifferentieerd werken. De beroepsgroep moet het gevoel hebben invloed te kunnen uitoefenen op besluitvorming.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in