E-learning ‘Versterk je zeggenschap’ maakt zeggenschap concreet voor zorgprofessionals

Het Landelijk Actieplan Zeggenschap (LAZ)  presenteert op hun website de gratis e-learning ‘Versterk je zeggenschap’ en een aanvullende set online leermiddelen. Verzorgenden, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en begeleiders die nog niet dagelijks met zeggenschap bezig zijn, leren met deze middelen wat zeggenschap is en krijgen concrete tips hoe zij het kunnen versterken.

De e-learning biedt zorgprofessionals in zes leerblokken op een laagdrempelige manier informatie over zeggenschap en vaardigheden, zoals vragen stellen, je uitspreken en reflecteren. In ieder blok krijgen zorgprofessionals tips om direct in de eigen praktijk aan de slag te gaan. 
Daarnaast zijn er op de website online leermiddelen te vinden, met herkenbare voorbeelden en tips over zeggenschapsonderwerpen zoals gesprekstechnieken, organisatiestructuren en het creëren van draagvlak.

Vanuit de gedachte ‘Alles over ons, door ons’, is er vanaf de start een groep zorgprofessionals bij de ontwikkeling van de leermiddelen betrokken. Zij keken mee naar de inhoud en vorm, zodat deze goed aansluiten bij de leerbehoeften en manier van leren.  

Wil jij meer leren over zeggenschap en wat jij in jouw werk kunt doen om het te versterken? Volg dan via onderstaande links de e-learning en online leermiddelen en stuur het vooral door naar collega’s die hier ook meer over willen leren.