Binnenkort online: presentatie en meet & greets met Marieke Schuurmans en Hester Vermeulen

Verpleegkundigen, neem het voortouw in de transformatie van de zorg en je vak. Die oproep deed Marieke Schuurmans, hoogleraar Verplegingswetenschap en Chief Healthcare Organization bij de NZa, in een presentatie die zij samen met RN2Blend-voorzitter Hester Vermeulen gaf. Kijk de presentatie binnenkort terug via de RN2Blend-kanalen. Voorafgaand kun je meedoen aan meet & greets met Schuurmans en Vermeulen.

MariekeWie is de verpleegkundige?

Schuurmans gaf de presentatie al eens eerder: tijdens de opening van het RN2Blend-congres Verpleegkundigen op stoom op 14 juni 2022. Ze ging toen onder meer in op de vraag: wie is de verpleegkundige? “Je hoort vaak: écht verpleegkundig werk is de zorg in interactie met de patiënt. Maar daarmee verarmen we ons vak. We doen veel meer dan dat.” 

Opnames in theater

Veel aanwezigen gaven aan de presentatie nog eens te willen terugzien. Vandaar dat we Schuurmans vroegen de presentatie nogmaals te doen, dit keer voor de camera. De opnames vonden vorige week plaats, in theater ZIMIHC in het Utrechtse Zuilen. Vermeulen verzorgde de inleiding, waarin ze ook de koppeling met het RN2Blend-onderzoeksprogramma maakte.

Marieke en HesterMeet & greets

Schuurmans deed in haar presentatie ook een oproep: “We moeten met elkaar in gesprek gaan. Waaruit bestaat ons werk en met wie doen we dat? En: waar willen we naartoe?” Ben jij verpleegkundige en wil je in gesprek met Schuurmans en Vermeulen over thema’s die het vak aangaan? Meld je dan binnenkort aan voor digitale meet & greets met de hoogleraren. Deze vinden begin 2023 plaats.

Meer informatie en aanmeldlinks volgen binnenkort!

Marieke

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang het RN2Blend-nieuws maximaal 1 keer per week in je mailbox.

Schrijf je in