Bea van de Krogt nieuw in projectteam

Sinds deze zomer is Bea van der Krogt lid van het RN2Blend projectteam. Ze is dat vanuit haar functie van programmacoördinator VIP van de NFU. VIP staat voor Verpleegkundige innovatie en Positionering.

Bea is van huis uit verpleegkundige en werkte 20 jaar op de afdeling Neonatologie van het WKZ. "Ik heb 'ouderwets' de inservice-opleiding gedaan, daarna mijn kinderaantekening gehaald en vervolgens de specialisatie Neonatologie. Negen jaar geleden maakte ik de overstap naar het 'grotemensenziekenhuis', zoals dat in het WKZ genoemd werd: het UMC Utrecht." Bea werkte daar als leidinggevende op de afdeling neuro-oncologie. Ze was daarnaast jarenlang lid van het Verpleegkundig Convent, het latere VAR, waarvan de laatste anderhalf jaar als voorzitter.

"Met het VIP-programma willen we onder meer bijdragen aan de professionalisering van de verpleegkundige beroepsgroep en extra loopbaanmogelijkheden creëren. Bovendien werken we aan verhoging van de kwaliteit van zorg door in te spelen op de voortdurend veranderende zorgvraag." Daar zit wat Bea betreft dan ook de link met RN2Blend: "Ik heb een coördinerende rol als het gaat om onderzoeksresultaten die ook van belang zijn voor VIP. En andersom, als we bij de implementatie van VIP vraagstukken tegenkomen die interessant zijn om onderzocht te worden, breng ik die in bij de onderzoeksgroep."

Bea is gedetacheerd en blijft voor de looptijd van het VIP-programma. Eind 2022 keert ze weer terug naar het UMC Utrecht.